Lifestyle

Vakantie in eigen land: 4 tips

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Dat we niet naar het buitenland op vakantie kunnen, of althans niet zonder quarantaine, betekent niet dat we minder behoefte aan vakantie hebben. Integendeel, voor de meesten van ons gaat het werk of de studie gewoon door en is een rustpauze op den duur zeker gewenst. Maar het enige wat we op dit moment zeker weten, is dat we in ieder geval in eigen land op vakantie kunnen. Dat klinkt voor sommigen wellicht vreselijk, maar dat is kort door de bocht. Ook in Nederland kun je je vermaken. Daarom geven wij vier tips voor vakantie in eigen land.

Met de scooter door Zuid-Limburg

Het meest on-Nederlandse stukje Nederland ligt helemaal in het zuiden, in Zuid-Limburg om precies te zijn. Het Heuvelland geeft een beetje het gevoel van de Ardennen, maar dan zonder alle bossen en Franstaligen. Wil je een actieve vakantie, dan is dit een mooi gebied om te fietsen of wandelen. Niet in de laatste plaats omdat het Heuvelland rijk is aan leuke dorpjes, mooie kastelen en oude boerderijen en hoeves. Voor een dagje stad kun je terecht in het mooie en historische Maastricht. Maar de allerleukste manier om Zuid-Limburg te verkennen, is op een scooter. Huur daarom voor een paar dagen een scooter en ga als het weer het toelaat op de scooter over de heuvels en door de dorpjes van Zuid-Limburg!

Elfstedentocht

Ook het noorden van Nederland is een mooie streek om op vakantie te gaan. De Friese elf steden, bekend van de Elfstedentocht, zijn allemaal aantrekkelijke, historische plaatsen van wisselend formaat. Je kunt dus je eigen Elfstedentocht houden en ze allemaal bezoeken. Maar buiten die elf steden om tref je in Friesland mooie meren en natuur en nóg meer mooie, historische stadjes die niet aangedaan worden tijdens de Elfstedentocht. Gezien het feit dat Friesland behoorlijk plat is, leent het zich uitstekend voor een fietsvakantie als je tenminste tegen een beetje tegenwind kunt. Wil je naar de kust, dan kun je natuurlijk ook het strand op bij de Waddenzee. Met de auto sta je dankzij de Afsluitdijk ook zo in de kop van Noord-Holland, waarmee je actieradius toch weer een stuk groter wordt.

Uitwaaien op een Waddeneiland

De meesten van ons komen niet met enige regelmaat op de Waddeneilanden. Sommigen hebben er zelfs nooit een bezocht. Dat is gunstig, want dat betekent dat je toch het gevoel kunt hebben dat je echt op reis bent. Je moet immers per boot naar het eiland, en dat is toch net even wat anders dan in anderhalf uur met de auto naar je eindbestemming rijden. Op de Waddeneiland is het prima fietsen, kun je fijne strandwandelingen maken en natuurlijk op het strand liggen als het daar warm genoeg voor is. In het hoogseizoen kan het er druk worden, zeker onder deze omstandigheden, maar ga je nog voor de zomer, dan kun je er genieten van de rust die je thuis wellicht mist.

Zeeuws-Vlaanderen en Goeree-Overflakkee

We bundelen hiermee twee gebieden die best een eindje van elkaar gelegen zijn, maar dat doen we omdat de gedachte hetzelfde is. Het zijn delen van Nederland die veel mensen zelden tot nooit bezoeken, en dat betekent dat er wat te ontdekken valt. Hoe onbekender het is, des te groter zal het gevoel zijn dat je echt even ergens anders bent. Op Goeree-Overflakkee vind je rust en leuke historische stadjes als Goedereede (waar de naam Goeree vandaan komt), Ouddorp en Middelharnis. Bij Brouwersdam is een fijn strand met veel opties voor watersport. Ook kun je goed fietsen op Goeree-Overflakkee. In Zeeuws-Vlaanderen vind je de badplaatsen Breskens en Cadzand. Leuke plaatsen om te bezoeken zijn Hulst en Sluis. Ook hier, door dit vergeten en afgelegen stukje Nederland, kun je lekker fietsen óf ook op de scooter op pad gaan. Sla ook zeker Het Verloren Land van Saefthinge niet over: een voor West-Europa ongekende, uitgestrekte brakwater-wildernis in het oosten van Zeeuws-Vlaanderen.

Stap dus over je chagrijn heen over het feit dat je niet op vakantie kunt naar het buitenland en verken hetgeen ons eigen land te bieden heeft. Het zal je gegarandeerd verrassen. Het belangrijkste blijft uiteindelijk dat je ontspanning vindt en dat kun je ook in Nederland bereiken, zo lang je maar een tijdje het huis uit bent en verwijderd bent van het werk en het huishouden.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like