Tech

6 veelgehoorde WhatsApp-frustraties

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

WhatsApp is zonder meer een verrijking van onze wereld. Met een internetverbinding op je smartphone kun je gratis met iedereen over de hele wereld berichtjes en mediabestanden uitwisselen en zelfs (video)bellen. Hartstikke handig dus en veel beter dan het aloude sms’en. Maar zoals met iedere app die je op grote schaal gebruikt, zijn er altijd een paar irritatiepuntjes die blijven terugkeren. We bespreken zes veelgehoorde WhatsApp-frustraties die voor velen herkenbaar zullen zijn.

Aan het typen?

Superhandig dat je kunt zien of iemand aan de andere kant aan het typen, want dan weet je dat je binnenkort een berichtje kunt ontvangen. We weten wel: schrijven is schrappen. Maar wat zijn sommige mensen in godsnaam aan het doen als ze telkens een paar seconden aan het typen zijn en dan weer niet, zonder dat je in de tussentijd een berichtje hebt mogen ontvangen? Niet elke reactie hoeft woord voor woord overwogen te worden. Of is het de WhatsApp-server die ons voor de gek aan het houden is? Hoe dan ook is het irritant.

Geen blauwe vinkjes

Toen WhatsApp de blauwe vinkjes invoerde, hadden veel mensen er bedenkingen bij. Is het niet veel fijner als de ander níet kan zien of je een berichtje al gelezen hebt, zodat je makkelijker de tijd kunt nemen om te antwoorden? Nu de blauwe vinkjes al een tijd volop in gebruik zijn, kan niemand toch ontkennen dat het heerlijk is om te weten of de persoon aan de andere kant je berichtje al gezien heeft of niet. Dat plezier gun je de ander dan toch ook? Helaas zijn er nog steeds mensen die de blauwe vinkjes uit hebben staan en anderen in het ongewisse laten of ze je berichtje al gezien hebben. Die mensen zou je eigenlijk gewoon iedere keer moeten bellen. Overigens zijn er best manieren om binnenkomende berichtjes ongeopend te laten, bijvoorbeeld door alleen de notificatie te lezen maar niet de chat zelf te openen.

Opties voor live locatie delen

Live locatie delen is één van de absolute bonussen van WhatsApp. Maar waarom kun je niet zelf invoeren voor hoe lang je dat wilt doen? Nu heb je slechts de keuze uit een kwartier, een uur of meteen acht uur. Handmatig uitzetten kan wel, maar wie heeft daar nu zin in? Voeg er meer opties aan toe of laat de gebruiker het zelf instellen, want dit kan echt beter.

Bericht zichtbaar verwijderen

Soms stuur je wel eens iets aan een verkeerde persoon, of je wil iets snel intrekken voordat de ander het leest. Dan is het fijn dat je de optie hebt om een bericht te verwijderen voor iedereen. Maar waarom kan die ander dan wel zien dat je een bericht verwijderd hebt? Zeker als het nog ongelezen zijn zou dat niet moeten hoeven. Nu roept het alleen maar vragen. Ook is het irritant dat je eerst moet kiezen of je het bericht voor iedereen wilt verwijderen of alleen voor jezelf, want dat kost allemaal tijd die je niet hebt, omdat je het bericht zo snel mogelijk weg wilt hebben. Oh en, voor wie is dat alleen voor jezelf verwijderen eigenlijk bedoeld?

Comprimeren van bestanden

WhatsApp is de makkelijkste manier om foto’s en video’s te versturen. Het nodigt er ook toe uit. Maar voor iets anders zijn die beelden verder niet echt meer bruikbaar voor de ontvanger, want ze worden flink gecomprimeerd. Dat gaat behoorlijk ten koste van de kwaliteit. Even een foto laten afdrukken die je per WhatsApp hebt ontvangen is daarom niet echt bij, helaas, net als het gebruiken van een video die je toegestuurd hebt gekregen in een mooie montage.

Telefoon slibt dicht

Dat vorige heeft natuurlijk ook wel weer een goede reden, want alles wat je toegestuurd wordt via WhatsApp wordt opgeslagen op je telefoon, die zo behoorlijk snel dichtslibt. Fijner was het als het op een server stond, want je verbaast je over hoeveel ruimte je WhatsApp-geschiedenis inneemt op je telefoon. Gezien het feit dat je ook veel toegestuurd krijgt dat het bewaren niet waard is, is dat verspilde ruimte op een apparaat dat niet overloopt van de opslagcapaciteit.

Een bonusfrustratie rondom WhatsApp zijn van die mensen die wél een smartphone hebben, maar geen gebruik van WhatsApp maken. Diepe zucht. Dat zijn dus van die mensen die maar blijven sms’en of op dat saaie alternatief Signal zitten want ‘op WhatsApp word je afgeluisterd door Facebook’. Met die ene persoon moet je dan op een andere, veel minder handige manier zien te communiceren dan met anderen. En bedankt, hoor!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like